Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Elől és hátul körülzártál engem, és fölöttem tartod kezedet
  2023-11-16 09:21:05, csütörtök
 
  Link BIBLIA

,,Mert én tudom az én gondolataimat, amelyeket én felőletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kívánatos véget adjak nektek." (Jeremiás 29,11)

Jolán, Isten ismeri múltadat, jelenedet és jövődet.

Ami múltadat illeti: Akármilyen megpróbáltatásokat kellett is kiállnod, lelket akar önteni beléd Isten, és meg akar erősíteni. Mindent tud rólad: Isten az, aki mérlegre teszi a szíveket és fürkészi a gondolatokat. Tudja, mi szomorít el és mi bánt téged. Íme, mit mond neked a tegnapról: ,,Ha valaki Krisztusban van, új teremtmény. A régiek elmúltak, íme, minden megújult." (2 Korinthus 5,17)

Isten arra buzdít, hogy menj tovább...!

Ami jelenedet illeti: Az Úr tökéletesen tisztában van vele. Ahogy a zsoltáros felismerte: ,,Uram, megvizsgáltál engem, és ismersz. Te ismered ülésemet és felkelésemet, messziről érted gondolatomat. Járásomra és fekvésemre ügyelsz, minden utamat jól tudod. Mikor még nyelvemen sincs a szó, immár egészen érted azt Uram! Elől és hátul körülzártál engem, és fölöttem tartod kezedet. Csodálatos előttem ez a tudás, magasságos, nem érthetem meg." ( Zsoltárok 139,1-6)

Amint elfog a nyugtalanság, mondd Istennek: ,,Istenem, te mindent tudsz...!"

Ismeri Isten az összes helyzetet, amit megélsz. Látja harcaidat. Hallja kérdéseidet. Megérti tétjeidet.

Ami jövődet illeti:
Tudja Isten minden rád vonatkozó tervét; azelőtt gondolta ki őket, mielőtt még megszülettél.

Igen,légy biztos benne, hogy Isten személyesen és tökéletesen ismer, s megkülönböztetett szeretettel szeret téged. Páratlan vagy, és életedre vonatkozó terve a legjobb.

Ha múltad vagy jelened el is állják előled a kilátást a jövődre, Isten bezzeg ismeri a jövődet...!

Napod legyen szép Isten jelenlétében!

EGY CSODA MINDEN NAP
Link Link BIBLIA
 
 
0 komment , kategória:  EGY CSODA MINDEN NAP  
Ha tűzben jársz, nem égsz meg,a láng meg nem perzsel téged
  2023-11-15 05:48:27, szerda
 
  Hívők legyünk vagy sem, az élet megpróbáltatásait senki sem tudja elkerülni. Nagy különbséget jelent azonban, ha Isten gyermekei vagyunk, mint hangsúlyozza azt a következő szentírási vers: ,,Ha tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged." (Ésaiás 43,2)

A tűzben általában a veszélyt látjuk nagy pusztító ereje miatt, Kalifornia államában két éve egy egész várost égetett fel.

A tűznek pedig más szerepe is van, amit nehezen ismerünk el: Hozzájárul egyes fák, például az erdei fenyők magjának terjesztéséhez. A magas hőmérséklet hatására a tobozok kipukkadnak, szétszórván a légkörben a kemény és vastag burok mögött biztonságban meghúzódó magvakat.

Jolán, az Úr megérti, hogy elkeseríthetnek a megpróbáltatások, amin keresztülmész. Osztozik bánatodban és fájdalmadban. Azt is tudja, milyen ,,magas hőmérsékletet" alkalmazzon az életedben ahhoz, hogy kihozza belőled a benned megbúvó legjobbat.

Lám, jó híreim vannak ma számodra! A tűzpróbában nem fogsz odaveszni:

Ahhoz szükséges, hogy kifinomulj. (Lásd Ésaiás 48,10)
Ösztönöz, hogy keresd Isten színét. (Lásd Zsoltárok 57)
Ugródeszka, amelyet arra használ az Úr, hogy magasabb szintre emeljen téged... Például azért, hogy segíteni tudj másokon. (Lásd 2 Korinthus 1,3-4)
Jolán, nem vagy egyedül. Ott van Isten a kemencében, mint ott volt Dániel és társai számára is. (Lásd Dániel 3,49-50) Azt sem fogja soha megengedni, hogy a próbatétel meghaladja az erődet. (Lásd 1 Korinthus 10,13) Nem fogsz megégni, mert az erősség és a bátorság Lelke tölt el

Imádkozzunk együtt: ,,Atyám, megköszönöm neked, hogy megóvsz a megpróbáltatások perzselő tüzében. Bízom benned. Nemcsak, hogy a legjobbat hozod majd ki az egészből, de dicsőséged is felragyog majd általa. Köszönöm, hogy mindig mindent a javamra fordítasz Jézus nevében. Ámen."

Amikor a tűz közepette jársz, az Úr afelé vezet, ami istenien rendkívüli...! Erősödj meg!

EGY CSODA MINDEN NAP
Link Link BIBLIA



 
 
0 komment , kategória:  EGY CSODA MINDEN NAP  
Hinni Isten létezésében és üdvösségében Fia, Jézus által
  2023-11-13 20:46:45, hétfő
 
  Jolán, szeretnéd-e elnyerni Isten tetszését...? A Szentírás azt mondja, hogy hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni. A Zsidókhoz írt levél 11-ik fejezete Isten Igéje a hitről. Ha elmélkedsz rajta, jelentősen növekedni fog a hited...!

Talán kételkedsz még afelől, hogy van-e hited... Hiszed-e, hogy Isten létezik...? A Szentírás a következőt mondja nekünk: ,,Aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy Isten létezik és megjutalmazza azokat, akik Őt keresik." (Zsidók 11,6)

Hinni Istenben, ez az első lépés. Vagyis hinni Isten létezésében és üdvösségében Fia, Jézus által.
Azt jelenti ez, hogy hiszed bűneid bocsánatát és hiszel kegyelmében.
Hinni Istennek, ez a következő lépés. Azaz elhinni ígéreteit, életedre vonatkozó tökéletes terveit és irántad való feltétel nélküli szeretetét. Ami annyit jelent, hogy hiszel, mielőtt még látnál...
Ígéret fűződik ahhoz, ha Isten elé járulunk. Különösen is érint ez téged Jolán. Téged, aki hiszed, hogy Isten létezik... Isten megjutalmazza ugyanis azokat, akik keresik őt. A ,,megjutalmaz" szónak a szó szerinti jelentése (a bibliai görög nyelven): ,,Kifizeti a bért". Ahhoz, hogy Isten cselekedjen, elég hinni, hogy létezik! Dicsőség Istennek...!

Arra hívlak, hogy ma különösen is teljes szívedből keresd Istent! (Lásd Jeremiás 29,13) Isten meg szeretné neked engedni, hogy rátalálj...

Mert hiszek Istenben, de azért is, mert hiszek Istennek, megvallom, hogy Isten meg fog jutalmazni azért, hogy őszintén keresed...! Kifizeti majd a béredet...!

Arra hívlak, imádkozz most velem: ,,Istenem és Atyám, bocsánatot kérek tőled ingadozó hitemért. Igen, hiszem, hogy létezel és megjutalmazol, mert egész lelkemből kereslek. Jöjj hitetlenségem segítségére, növeld hitemet! Tudod, mennyire szeretnék tetszeni neked...! Megvallom, hogy a Mindenható Isten vagy, az életemben felkelő Nap...! Jézus nevében, ámen."

EGY CSODA MINDEN NAP
Link



 
 
0 komment , kategória:  EGY CSODA MINDEN NAP  
Így szól hozzád Jézus: „Bízzál, én legyőztem a világot
  2023-11-10 18:07:16, péntek
 
  Azért beszéltem ezeket nektek, hogy békességetek legyen énbennem. E világon nyomorúságotok lesz, de bízzatok: Én legyőztem a világot." (János 16,33)

Jézus közelgő elfogatásáról beszél tanítványainak. Még azt is megmondja, hogy el fogják hagyni: ,,Íme, eljön az óra, és immár eljött, hogy szétoszoljatok ki-ki az övéihez, és engem egyedül hagyjatok." (János 16,32)

Nem tudom, min mész keresztül... Úgy tűnik talán, hogy a menny nem ad választ, és meglehet, hogy elbátortalanodsz. Pedig lemondtál arról, hogy magadnak élj, és valóban átadtad életedet Jézusnak. Ennek ellenére egyedül érzed magad és tanácstalannak... Márpedig téves ez a magányérzet, még ha érthető is...! Jézus azért volt ugyanis elhagyatott a kereszten, hogy te SOHA TÖBBÉ ne legyél egyedül!

Amikor ráébredsz, hogy Jézus ott van veled és minden lehetségest megtett érted, akkor semmi sem foszthat meg többé Jézusba vetett bizalmadtól. Senki sem fog tudni megállítani rendeltetésed útján... Nem vagy egyedül...!

Persze nem ígérte meg Jézus, hogy minden felhőtlen lesz, de békességét adta neked, hogy szembe tudj nézni az élet megpróbáltatásaival.

Emlékezz, így szól hozzád Jézus: ,,Bízzál, én legyőztem a világot!", és Jézusra nézz!

Jézussal minden lehetséges:

Sikert érsz el.
Átjutsz ezen a megpróbáltatáson.
Békességben járod az utadat...!

Arra hívlak, imádkozz velem: ,,Uram Jézus, megköszönöm neked, hogy békességedet adtad nekem és legyőzted a világot. Megvallom, hogy semmi sem tud megálljt parancsolni nekem az úton, mert nyomdokaidban járok, nem pedig egymagam. A hit által megélem ezt az igazságot és összeszedem a bátorságomat. Veled győztes vagyok. Ámen."


EGY CSODA MINDEN NAP
Link
 
 
0 komment , kategória:  EGY CSODA MINDEN NAP  
Csöndességben és reménységben lesz erősségetek
  2023-11-04 12:55:35, szombat
 
  Az élet futóverseny, hozzáállásunk pedig többé-kevésbé kitartó és állhatatos. Néha hatalmas stressznek vagyunk kitéve, amelyet különféle elkötelezettségeink váltanak ki a munkahelyen, a családban, a párkapcsolatban stb. Nem mi választottuk, hanem csak sodor minket az ár ebben a versengésben, ahol eredményt kell felmutatni. Előfordulhat, hogy elveszítjük az Istentől kapott békét és örömet.

Megtörténik-e veled egyes helyzetekben, hogy elveszted a nyugalmadat...? Az Úr emlékeztet hát erre az lényeges és alapvető tudnivalóra: ,,Csöndességben és reménységben lesz erősségetek."

Mert így szól az én Uram, az Úr, Izráel Szentje: A megtérés és a higgadtság segítene rajtatok, a béke és a bizalom erőt adna nektek! Ésaiás 30,15. Link


Egy egyenesben leadott műsorban testvérünk Christine Piauger élt az alkalommal, hogy megosszon velünk egy egyszerű módszert a stressz levezetéséhez. Az eljárás neve az, hogy NY.U.G.I. Könnyű megjegyezni a kezdőbetűk alapján:

Nyilvántartásba veheted mindazt, ami rendszerint nyomasztóan hat rád, s miután megnevezted és feljegyezted a feszültségeidet, írj oda mindegyik mellé egy szentírási verset, hogy ellensúlyozd! Azután valld meg Isten Igéit és ígéreteit azon személyeket és helyzeteket illetően, amelyek kiváltják benned ezt a feszültséget!

Urald a helyzetedet azáltal, hogy elfogadod. Ez nem azt jelenti, hogy beletörődsz, hanem inkább azt, hogy szembenézel vele. Köszönd meg Istennek azt, amid van, és ne kötődj ahhoz, ami még nem a tied!
Gabalyodj ki a sérelmeidből, mindabból, ami felőröl és késleltet az utadon... és bocsáss meg!
Itt és most! A jelenben élj! Az élet értékes, ne rekedj hát ott a múltban és ne nyugtalankodj a holnap miatt! Csak zarándokok vagyunk ezen a földön...! Ha pedig Isten munkálkodik ma a szívedben, nevezetesen a feszült helyzetekben, azáltal is arra akar felkészíteni, hogy mindörökre vele legyél...!
Érhetnek ugyan külvilágból jövő feszültségek, nem vagy azonban köteles, hogy magadban tartogasd őket: Szabadulj meg tőlük...!

Arra hívlak, imádkozz velem: ,,Uram Jézus, köszönöm, hogy emlékeztettél arra, hogy megőrizzem a nyugalmat minden helyzetben. Bocsánatot kérek tőled, hogy olyan gyakran vagyok feszült. Reád bízom magam mostantól fogva. Ámen."

Használd ezt a módszert, akárhányszor csak érzed, hogy elfog a feszültség...!

Légy áldott...! Egy Csoda Minden Nap
Link Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGY CSODA MINDEN NAP  
Minnél inkább bízol Istenben, annál nagyobb csodákat látsz
  2023-11-01 09:03:00, szerda
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  EGY CSODA MINDEN NAP  
Teljes örömnek tartsátok, mikor különféle kísértésekbe estek
  2023-10-30 13:07:47, hétfő
 
  ISTEN VÁGYIK, HOGY NAPRÓL NAPRA ÁTVÁLTOZTASSA ÉLETEDET!

A gyémánt első a drágakövek között. A legkeresettebb és a legtöbbre tartott, mert oly ritka és gyönyörű. Pedig hétköznapi kőnek néz ki, mielőtt megmunkálják.

Igazi szakértők tüzetes és hozzáértő munkája varázsol belőle idővel páratlan drágakövet.

Jolán, te vagy ez a gyémánt! Te vagy ez a kivételes drágakő, amelyik arra hivatott, hogy visszatükrözze Teremtője dicsőségét.

Isten felhasználja az életed körülményeit, hogy alakítson téged. Mint valami gyémántot, gondosan megköszörül és megcsiszol, hogy azzá válj, akivé Isten hív, hogy válj.

Amiben tehát megpróbáltatást és akadályt látsz, vagy ami úgy tűnik, hogy túl sokáig tart, valójában mind csak eszköz Isten kezei között!

,,Teljes örömnek tartsátok, atyámfiai, mikor különféle kísértésekbe estek! Tudván, hogy a ti hiteteknek megpróbáltatása kitartást szerez. A kitartásban pedig tökéletes cselekedet legyen, hogy tökéletesek és épek legyetek minden fogyatkozás nélkül." (Jakab 1,2-4)

Egy Csoda Minden Nap Link


Szerelmes levél Atyádtól Link
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGY CSODA MINDEN NAP  
Isten ajándéka az életem
  2023-10-22 09:35:12, vasárnap
 
  ,,Mikor pedig a zsinagógákba visznek benneteket, és a fejedelmek és hatalmasságok elé, ne aggodalmaskodjatok, mi módon vagy mit szóljatok védelmetekre, vagy mit mondjatok: Mert a Szentlélek azon órában megtanít titeket, mit kell mondanotok." (Lukács 12,11-12) Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  EGY CSODA MINDEN NAP  
Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből
  2023-10-21 10:57:03, szombat
 
  ,,Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál! Minden utaidban megismered Őt; akkor Ő igazgatja a te utaidat." (Példabeszédek 3,5-6)

- Bizodalmad legyen... Rábízhatod magad Istenre Jolán. Szeret téged és hallja, amit mondasz neki. A Szentírás elmondja, hogy még könnyeid hangját is meghallja (lásd Zsoltárok 6,8). Olyan barát Ő, akinek kiöntheted a szívedet. Akár most rögtön!

- Az Úrban... Abban, aki mindöröktől fogva létezik. Ő a Mindenható. Áldott legyen, aki az Úrban remél, s akinek az Úr a menedéke (lásd Jeremiás 17,17)!

- Teljes elmédből... Ha szívből keresed Istent, hagyni fogja, hogy rátalálj (lásd Jeremiás 29,14). Fordítsd felé a szívedet Jolán! Lelked mélyéből áhítozz Isten után!

- A magad értelmére pedig ne támaszkodjál... Istennek olyan megoldásai vannak, amelyek képességeid fölött állnak, s meghaladják felfogóképességedet és lehetőségeidet (lásd Ésaiás 55,9) Jobb Isten képességeire támaszkodni, mintsem a sajátjaidra.

- Minden utaidban megismered Őt... Isten megismerése annyit jelent, hogy beavatjuk Őt a dolgainkba. Nem zárjuk ki, hanem bevonjuk életünk apró-cseprő részleteibe:

Nehéz megjárnod az utat? Ismerd meg Istent!
Nagy a megpróbáltatás? Ismerd meg Istent!
Kilátástalannak tűnik a helyzet? Ismerd meg Istent!
Beköszönt a betegség? Ismerd meg Istent!
Nincs munkád? Ismerd meg Istent!
Harcolsz? Ismerd meg Istent!

- Akkor Ő igazgatja a te utaidat... Tényleg csak Isten simíthat el egy hegyet vagy tölthet fel egy völgyet, mint mondja a Szentírás (lásd Ésaiás 40,4). És meg is fogja tenni neked Jolán, mert szíved mélyéből bízol benne.

Egy Csoda Minden Nap
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  EGY CSODA MINDEN NAP  
Megkerestem az Urat és meghallgatott engem
  2023-08-31 16:35:21, csütörtök
 
  ,,Megkerestem az Urat és meghallgatott engem, és minden félelmemből kimentett engem." (Zsoltárok 34,5)

Íme, egy rendkívüli és meglepő kijelentés: ,,Nem félek már semmitől."

Isten mai ígérete számodra: Megszabadulsz a félelemtől. Már nincs foganatja rajtad. Íme, miért:

Amikor kételkedsz, Isten szól hozzád és erejével megszilárdítja a szívedet. Bízol Benne.
Amikor nyugtalankodsz, minden képzeletet felülmúló békéjét adja neked. Rendíthetetlen vagy.
Amikor bizonytalankodsz, Szentlelke vezérel és tanáccsal lát el. Jó döntéseket hozol.

,,Ha ti megmaradtok az én Igéimben, bizonnyal az én tanítványaim vagytok; és megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket." (János 8,31-32)

Mivel keresed Istent és minden egyes nap befogadod Igéjét, a félelem tovaszáll. Eltávozik az életedből Jézus nevében!

Egy Csoda Minden Nap
Link
 
 
0 komment , kategória:  EGY CSODA MINDEN NAP  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1330
  • e Hét: 15015
  • e Hónap: 26068
  • e Év: 87369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.